Na Trgu slobode zvanično počelo odbrojavanje 100 dana do Evropskog prvenstva u košarci za seniorke

0
128

Na Trgu slobode u Zrenjaninu zvanično je počelo odbrojavanje – 100 dana do održavanja najveće sportske manifestacije u Srbiji u tekućoj godini, Evropskog prvenstva u košarci za seniorke

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez simbolično su pokrenuli sat na Trgu slobode koji odbrojava 100 dana do održavanja sportske manifestacije, 37.Evropsko prvenstvo u košarci za seniorke. U pitanju je sportski događaj koji Srbija organizuje zajedno sa Letonijom. Zrenjanin je domaćin grupe “D”, u kojoj će igrati reprezentacije Rusije, Belorusije, Belgije i Srbije. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez podsetio je da je Zrenjanin grad sporta i da je do sada dao veliki broj šampiona i osvajača medalja. Takođe je objasnio i zbog čega je predstojeća sportska manifestacija značajna.

Batez je posebno naglasio da ovo nije jedino sportsko takmičenje koje će biti održano u gradu Zrenjaninu.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da predstoji još dosta priprema za 37.Evropsko prvensto u košarci za žene.

Na Trgu slobode organizovan je i “košarkaški dan”, postavljen je košarkaški teren za basket 3×3 na kom su igrale devojčice, montirana je konstrukcija sa satom za odbrojavanje, zid podrške našim reprezentativkama, kao i  info tabla sa informacijama u vezi sa Evropskim prvenstvom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here