Srpska radikalna stranka o arbitraži zbog taksi na srpsku robu

0
220

Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje najavljenu nameru državnog rukovodstva da zatraži međunarodnu arbitražu zbog taksi koje je na srpsku robu uvela vlast samoproklamovane države Kosovo.

Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje najavljenu nameru državnog rukovodstva da zatraži međunarodnu arbitražu zbog taksi koje je na srpsku robu uvela vlast samoproklamovane države Kosovo . U saopštenju Srpske radikalne stranke je istaknuto da se “unapred zna da bi odluka arbitraže bila na štetu Srbije i da bi takva odluka išla na ruku šiptarskim separatistima, te da bi im u međunarodnim odnosima služila kao argument za priznavanje državnosti. Međunarodna arbitraža moguća je samo između priznatih država i Srbija ne sme da se igra da lažnu državu Kosovo pominje u tom kontekstu.

Kada bi Sjedinjene Američke Države i velike zapadne sile bile iskrene u nameri da vlasti lažne države Kosovo ukinu takse, kojima se krši CEFTA sporazum, te takse bi odavno bile ukinute, a verovatno ne bi bile ni uvedene bez saglasnosti njihovih zapadnih gazda.

Srpski radikali još jedanput pozivaju predsednika i Vladu Republike Srbije da neodložno prekinu pregovore oko ulaska Srbije u Evropsku uniju i da se konačno opredele za bezrezervnu saradnju sa Ruskom Federacijom i drugim prijateljskim zemljama, jer je to jedini način za rešavanje pitanja Kosova i Metohije i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države-navedeno je u saopštenju Srpske radikalne stranke .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here