U studentskom domu Mihajlo Predić dr Miša u Zrenjaninu, obeležen je 4.april, Dan studenata

0
213

U studentskom domu Mihajlo Predić dr Miša u Zrenjaninu, obeležen je 4.april, Dan studenata. Manifestacija je imala i humanitarni karakter jer su prikupljana sredstva za trogodišnjeg dečaka koji boluje od teškog oblika tumora. U pitanju je Nemanja Prpa iz Čuruga a svi koji žele da pomognu mogu poslati sms 609 na 3030.

Studenti koji borave u domu Mihajlo Predić dr Miša obeležili su po 17.put Dan studenata 4.april. Ovaj datum studenti Fakulteta i Visokih škola obeležavaju u znak sećanja na demonstracije koje su beogradski studenti organizovali 4.aprila 1936.godine zbog jačanja fašizma u Nemačkoj. Nešto više o ovogodišnjem obeležavanju ovog datuma rekao je student prodekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin” Dragan Lazić.

Upravnica studentskog doma Mihajlo Predić dr Miša Tanja Dulović rekla je da je ovo prilika da studenti uživaju u danu koji je upravo njima posvećen.

Obeležavanju Dana studenata prisustvovali su i čelnici lokalne samouprave ispred koje se obratio zamenik gradonačelnika Saša Santovac. On je rekao da sve više studenata izražava želju da nakon studiranja ostanu u Zrenjaninu što je jasan pokazatelj da se naš grad dosta promenio.

Ove godine održana je humanitarna modna revija za pomoć teško obolelom Nemanji Prpi iz Čuruga koji ima tri godine. Studenti – apsolveti su pripremili 18 modela koje su prodali nakon revije a o pomenutoj akciji nešto više nam je rekla Jelena Đukić.

Pored zabavnog programa studenti su nagradili pobednike sportskih takmičenja koja su se odvijala u prethodnom periodu i to u više sportova od stonog tenisa, malog fudbala pa do šaha i drugih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here