SRS glasala protiv tzv. Kodeksa ponašanja službenika i nameštenika u organima AP Vojvodine

0
112

Srpska radikalna stranka je na poslednjoj, 29. sednici Skupštine AP Vojvodine, glasala protiv tzv. Kodeksa ponašanja službenika i nameštenika u organima AP Vojvodine, jer ‚‚on predstavlja prvorazrednu besmislicu i šarenu lažu.‚‚

Srpska radikalna stranka je na poslednjoj sednici Skupštine AP Vojvodine, glasala protiv tzv. Kodeksa ponašanja službenika i nameštenika u organima AP Vojvodine, jer on predstavlja prvorazrednu besmislicu i šarenu lažu. Učestvujući u raspravi povodom donošenja Kodeksa ponašanja službenika i nameštenika u organima AP Vojvodine, predsednik Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić naglasio je “da smo se u poslednjih dvadesetak godina, posle dosmanlijske buldožer revolucije, nagledali i naslušali kojekakvih budalaština, gluposti i novotarija“

Jakšić je u tom smislu podsetio na primer Etičkog kodeksa koji je primenjivan tokom mandata odbornika Skupštine grada Novog Sada od 2012. do 2016.godine.

Đurađ Jakšić je naveo i da je član Kodeksa koji se odnosi na političku neutralnost predstavlja čistu utopiju i zapitao se kada je poštovana politička neutralnost.

Predsednik Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke je naglasio i da je posebna priča stav Kodeksa u kome se govori o poklonima.

Đurađ Jakšić je ocenio i da usvajajući raznorazne kodekse iz Evropske unije poslanici gube vreme. Umesto toga, celishodnije bi bilo da se poslanici bave pitanjem kako pomoći zaposlenim radnicima kjoji rade u organima pokrajinske uprave.

Đurađ Jakšić je naglasio da Srpska radikalna stranka apeluje na naprednjačku vlast u Pokrajini da donese novu sistematizaciju radnih mesta i da hitno, bez odlaganja, stvori uslove za povećanje zarada najslabije plaćenim radnicima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here