U srednjoj Tehničkoj školi u Zrenjaninu održan je čas obuke učenika po modelu projekta ,,Poligon rizika’’

0
161

U srednjoj Tehničkoj školi u Zrenjaninu održan je čas obuke učenika po modelu projekta ,,Poligon rizika’’

Organizacija rezervnih vojnih starešina grada Zrenjanina je sa Vatrogasnim savezom grada, organizacijom Crvenog krsta, Odeljenjem za vanredne situacije i klubom borilačkih sportova ,,Urban kombat’’ prikazala u Tehničkoj školi model izvođenja nastave ,,Poligon rizika’’ u kome je predviđeno da se za jedan čas praktično obuči 30 učenika o gašenju početnih požara, prvoj medicinskoj pomoći, osnovama organizovanja Civilne zaštite i osnovama samoodbrane. U proteklom periodu realizovana je obuka u 12 srednjih škola sa terotorije nadležnosti SBUO.

Ispred Organizacije rezervnih vojnih starešina grada Zrenjanina obratila se predsednica Tanja Dulović koja je rekla da je organizacija bila saradnik Centru ministarstva odbrane kada je u pitanju uvođenje sadržaja iz oblasti odbrane u srednjim školama.

Direktor Tehničke škole Đorđe Klać istakao je da je odziv učenika bio odličan i da je svih 7 odeljenja prisustvovalo časovima.

Nakon obuke održan je sastanak predstavnika Ministarstva odbrane, Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanin, Školske uprave i direktora srednjih škola. Učesnici stručnog sastanka iznosili su svoje stavove o modelu  nastave ,,Poligon rizika’’ koji može da se primeni za obuku iz odbrane i bezbednosti i za druge kategorije stanovništva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here