Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković-Ivić ocenila je da je petnaestodnevno služenje vojnog roka najobičnije ‚‚bacanje prašine u oči‚‚ i skretanje pažnje javnosti sa nekih značajnih tema.

Pre izvesnog vremena u Skupštini potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković-Ivić  pitala je  ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina koja je svrha petnaestodnevnog služenja vojske i koliko će to državu da košta. Rašković Ivić je navela i da su stručni ljudi i neki generali ocenili da to ne služi „ama baš ničemu i da se za petnaest dana ne mogu razgaziti ni čizme“. Sandu Rašković Ivić pitali smo za  komentar uvođenja  petnaestodnevnog služenja vojske i šta mogu biti motivi ovakve odluke nadležnog ministarstva.

Jedna nedavna anketa među građanima Srbije pokazala je da vojne vežbe ne podržava skoro polovina anketiranih, a da bi bolje bilo da se vrati obavezan vojni rok izjasnilo se nešto više od četvrtine anketiranih građana.Takođe, prema anketi  da je vojni rok  neophodan našoj zemlji izjasnilo se  oko devet i po posto, a da ih ne zanima ta tema odgovorilo je osam posto građana Srbije.