Milan Paroški: Kinezi ne žele da zapošljavaju našu radnu snagu

0
375

Dr Milan Paroški je ocenio da je dovođenje stranih radnika da rade kod nas pored ostalog i korporacijski posao, kakav je to slučaj sa Kinezima koji dovode svoje radnike jer ne žele da zapošljavaju našu radnu snagu.

Od početka 2018. godine Nacionalna služba za zapošljavanje izdala je skoro jedanaest hiljada osam stotina dozvola za rad strancima u Srbiji. Od tog broja, tri četvrtine njih su zaposlili poslodavci u Beogradu. Stranci posao u Srbiji pronalaze kod poslodavaca uglavnom u većim gradovima, a najviše njih je iz Kine, Rusije, Turske i Makedonije. Da li ovo znači ida će poslove onih koji napuštaju Srbiju sve više preuzimati radnici iz navdenih zemalja i šta to može značiti u budućnosti, glasilo je pitanje koje smo postavili dr Milanu Paroškom.

Ministar za rad i zapošljavanje Zoran Đorđević izjavio je nedavno obrazlažući u Skupštini Srbije Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca, da će usvajanjem tog dokumenta biti pojednostavljeno njihovo zapošljavanje. To će i stranim investitorima ,prema njegovim rečima, olakšati ulaganje u našu zemlju. Od 2014.godine do danas Nacionalna služba za zapošljavanje strancima je izdala približno trideset tri hiljade dve stotine novih i produženih dozvola za rad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here