Vaskršnja poslanica Patrijarha Irineja

0
131

Patrijarh srpski Irinej u Vaskršnjoj poslanici pozvao je sve pravoslavne hrišćane na praštanje i pomirenje, kao i na molitvu da se vrati mir i sloboda na raspeto Kosovo i Metohiju.

Patrijarh srpski Irinej u Vaskršnjoj poslanici pozvao je sve pravoslavne hrišćane na praštanje i pomirenje, kao i na molitvu da se vrati mir i sloboda na raspeto Kosovo i Metohiju. Patrijarh je rekao da se ‚‚sa posebnim usrđem  molimo vaskrslome Hristu Bogu da se, zastupništvom Svetoga Save, Svetoga cara Lazara i svih svetih iz roda našega, vrate mir i sloboda na naše raspeto Kosovo i Metohiju.

Patrijarh srpski je naveo da se danas u svetu osnovne hrišćanske vrednosti potiskuju u drugi plan, a čovečanstvu se negde predlažu, a negde nameću, ne samo hrišćanstvu, tuđi, već i njemu potpuno suprotni sistemi vrednosti.

Govoreći o Vaskrsenju Hristovom kao o blagoj vesti,  Patrijarh je podsetio da je taj događaj postao temelj i srce hrišćanske vere.

Podsetivši da je Bog sobom kao večnom ljubavlju, svojim rukama raširenim na krstu, zagrlio sve ljude i svu tvorevinu i uselio se u nas, pun blagodati i istine, patrijarh Irinej je pozvao sve pravoslavne hrišćane da zagrle krstovaskrsnom ljubavlju Božjom jedni druge, kao i neprijatelje.
Vaskrs u nedelju 28.aprila obeležiće pored Srpske pravoslavne crkve i Jerusalmska patrijaršija, ruska, gračka,bugarska,gruzijska i koptska crkva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here