Aleksandar Odžić: U Vojvodini će prvi put posle 1996.godine biti stvorena velika koalicija

0
227

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić izjavio je da će prvi put posle 1996.godine u Vojvodini biti stvorena velika koalicija koja će imati dominantnu ulogu na budućim pokrajinskim izborima.

Pre izvesnog vremena predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić je  najavio da će se Vojvođanskom frontu, u kojem je pored Vojvođanske partije i  Liga socijaldemokrata Vojvodine, u narednim sedmicama pridružiti još stranaka i organizacija. Da li će širenje fronta imati pozitivnih efekata na političke prilike u Vojvodini, glasilo je pitanje koje smo postavili Aleksandru Odžiću.

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je izjavio da je ideja Vojvođanskog fronta bila da kao dve autohtone vojvođanske stranke-LSV i Vojvođanska  partija, pozovu i ostale na saradnju, prvo nacionalne zajednice, a posle i nevladin sektor i ugledne pojedince. To nije, kako je objasnio Kostreš, predizborna koalicija, već šira platforma za saradnju koja treba da pruži odgovore koji se tiču  ne samo statusa Vojvodine, nego i na to kako će izgledati  buduća Srbija kao decentralizivana i regionalizovana država.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here