I ove godine stanovnici Ljubljanske ulice održali su parastos preminulim komšijama. Pored toga položili su vence na Sandićevu kući i nekoliko bisti u Karađorđevom parku.

U organizaciji Saveta Ljubljanske ulice po četvrti put održan je parastos preminulim komšijama koji su živeli u toj ulici, a kojih je osamdesetak. Na ovaj način savet želi da pokaže da poštuje svoje komšije i da vodi računa o njima. A ovim je na simboličan način obeležen i Svetski dan komšija, kaže Srboljub Ćetković Jovanović iz Saveta Ljubljanske ulice.

Nakon parastosa komšije iz Ljubljanske ulice otišle su do Sandićeve kuće gde su položili venac i ogradu, koja štiti sam objekat okitili cvećem, a nakon toga položili su cveće i na nekoliko spomenika u parku na Karađorđevom trgu. Savet ljubljanske ulice organizuje i druženja među komšijama, ali poznat je po tome što je sprečio promenu imena ulice i po tome što se bori za to da se Sandićeva kuća, koja predstavlja objekat pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture zaštiti od propadanja.