I ove godine stanovnici Ljubljanske ulice održali su parastos preminulim komšijama

0
98

I ove godine stanovnici Ljubljanske ulice održali su parastos preminulim komšijama. Pored toga položili su vence na Sandićevu kući i nekoliko bisti u Karađorđevom parku.

U organizaciji Saveta Ljubljanske ulice po četvrti put održan je parastos preminulim komšijama koji su živeli u toj ulici, a kojih je osamdesetak. Na ovaj način savet želi da pokaže da poštuje svoje komšije i da vodi računa o njima. A ovim je na simboličan način obeležen i Svetski dan komšija, kaže Srboljub Ćetković Jovanović iz Saveta Ljubljanske ulice.

Nakon parastosa komšije iz Ljubljanske ulice otišle su do Sandićeve kuće gde su položili venac i ogradu, koja štiti sam objekat okitili cvećem, a nakon toga položili su cveće i na nekoliko spomenika u parku na Karađorđevom trgu. Savet ljubljanske ulice organizuje i druženja među komšijama, ali poznat je po tome što je sprečio promenu imena ulice i po tome što se bori za to da se Sandićeva kuća, koja predstavlja objekat pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture zaštiti od propadanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here