Poseta predstavnika Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine

0
183

Predstavnici Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine posetili su grad Zrenjanin i tom prilikom su sa pomoćnikom gradonačelnika Duškom Radišićem potpisali protokol o saradnji.

Grad Zrenjanin posetili su predsednik Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine Mihael Plac i članovi Nacionalnog saveta. Tom prilikom održali su sastanak u Gradskoj kući sa pomoćnikom gradonačelnika Duškom Radišićem gde je potpisan i protokol o saradnji.

Grad Zrenjanin ima dobru saradnju sa Nacionalnim savetom nemačke nacionalne manjine a potpisan sporazum predstavlja produbljivanje i poboljšanje te saradnje istakao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i dodao:

Nakon sastanka u Gradskoj kući, predstavnici Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine posetili su Zrenjaninsku gimnaziju gde su uručili donaciju u vidu knjiga na nemačkom jeziku za školsku biblioteku. Sledeća destinacija bio je nedavno otvoren Centar Banatskih Švaba Haus Regina gde su prisustvovali svečanom otkrivanju table –  „Nacionalni savet nemačke nacionalne manjine –Kancelarija za Banat“ a pored toga otvorena je i izložba ,,Naseljavanje Podunavskih Švaba u Vojvodinu“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here