Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević na Danima polja

0
151

Na oglednim poljima novosadskog Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u prisustvu nekoliko stotina gostiju iz zemlje i inostranstva, održana je tradicionalna manifestacija Dan polja strnih žita, krmnog bilja i uljane repice.

Na oglednim poljima novosadskog Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u prisustvu nekoliko stotina gostiju iz zemlje i inostranstva, održana je tradicionalna manifestacija Dan polja strnih žita, krmnog bilja i uljane repice. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević, istakao je na otvaranju da je ovo izuzetna prilika da na jednom mestu, poljoprivredni proizvođači mogu da se uvere kako su naši domaći istraživači i oplemenjivači radili na stvaranju novih sorti i hibrida.

Radojević je istakao, da prema podacima sa terena, imamo zasejanih pet stotina šezdeset hiljada  hektara pod pšenicom, da je prosečna petogodišnja proizvodnja oko četiri koma tri tone po hektaru, i da veruje da ćemo biti iznad tog proseka, te da će ovogodišnji prinos zadovoljiti domaće potrebe, i da se očekuju i značajne količine za izvoz.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here