Predsednik Vučić obilazi poplavljena područja

0
62

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obišao poplavljena područja u opštinama Krupanj, Lučani,Guča,Kraljevo i Trstenik.

Posetu opštinama koje su pretrpele najveće štete tokom nedavnih poplava, predsednik je započeo obilaskom opštine Krupanj gde je posetio novoizgrađeni most u Kržavi na putu Ljubovija-Krupanj. Predsednik je u obraćanju meštanima izrazio zadovoljstvo što je jedan, kako je rekao, težak deo puta završen i što kroz taj prelepi deo Srbije put u celini izgleda reprezentativno.On je ponovio da će se graditi put od Krupnja do manastira Bogoštica, te naveo i da će se u drugom delu opštine, gde je reka Kržava pravila probleme, raditi putevi i regulacija.

Predsednik Srbije je najavio da će poplavljeno naselje Đerać u opštini Lučani u narednih deset dana dobiti pomoć, kao i da će biti zaštićeno i poslednjih sto osamdeset metara bedema, kako se poplave više ne bi ponavljale u tom kraju. Predsednik je tom prilikom najavio da će u roku od šest meseci nove stambene objekte dobiti porodice čije su kuće potpuno uništene u poplavama.

U obraćanju građanima u Lučanima  predsednik Srbije izrazio je zadovoljstvo što su posledice poplava u toj opštini bile manje zahvaljujući onome što je država uradila. On je ukazao da industrijski deo nije bio poplavljen, ali je, zbog, kako je rekao, našeg inaćenja i naše prirode sto osamdeset metara ostalo nepokriveno i ljudi su zbog toga platili cenu.

Aleksandar Vučić je rekao u Guči, nakon obilaska terena, da će u najkraćem roku biti pružena pomoć poplavljenima u tom regionu, ističući da za državu to nije preveliki problem, ali da je važno da se to uradi na pošten i pravedan način, da je dobiju oni koji su stvarno oštećeni. Predsednik Vučić je u obraćanju nakon obilaska Srednje škole ”Dragačevo”, rekao da će oni koji su ostali bez kuća, navodeći da je skoro dvadeset za rušenje, i sto sedamdeset poplavljenih, u najkraćem roku biti pružena pomoć.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here