Aleksandra Belačić o novoizabranim gradonačelnicima na Kosovu i Metohiji

0
455

Narodna poslanica Srpske radikalne stranke Aleksandra Belačić izjavila je da radikali  nemaju posebna očekivanja od novoizabranih gradonačelnika na Kosovu i Metohiji jer niko još nije upoznat sa njihovim planovima.

Pojedini viđeniji Srbi sa Kosova su izjavili da nemaju nikakva očekivanja od predstavnika Srpske liste koji su pobedili u opštinama na severu Kosova. Oni su podsetili da se „olako zaboravlja činjenica da su trojica od četvorice gradonačelnika, isti oni koji su to već bili, a „ostavke su svojevremeno podneli zbog taksi, koje su ostale i već su zaboravljene‚‚. Šta Srpska radikalna stranka očekuje da će sada biti prioriteti gradonačelnika na severu Kosova i Metohije i da li će oni zauzeti čvršći stav prema privremenim organima u Prištini, glasilo je pitanje koje smo postavili narodnoj poslanici Aleksandri Belačić.

Kandidati Srpske liste su pobedili na vanrednim izborima u sve četiri opštine na severu Kosova, a Vučina Janković u Zvečanu, Zoran Todić u Leposaviću, Srđan Vulović u Zubinom Potoku i Goran Rakić u Severnoj Mitrovici i zvanično su izabrani za gradonačelnike. Izabrani gradonačelnici su u obavezi da pred odbornicima lokalnih Skupština polože zakletvu u roku od trideset dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here