Žujović o izgradnji Moravskog koridora

0
192

Član Glavnog odbora Liberalno demokratske partije Đorđo Žujović je ocenio da bi trebalo ispitati situaciju u kojoj je najavljena izgradnja Moravskog koridora koja bi koštala tri stotine miliona evra više od prvobitne procene.

Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je pozvao tužilaštvo i nadležne organe da ispitaju zašto je cena izgradnje Moravskog koridora povećana za čak tri stotine miliona evra od 2013. godine u, kako je ocenio, “potpuno netransparentnom postupku i zaobilaženjem zakona koji regulišu tu oblast”. Kako Liberalno demokratska partija komentariše ovakve zahteve Narodne stranke, bilo je pitanje koje smo uputili članu Glavnog odbora te partije Đorđu Žujoviću

Skupština Srbija je usvojila 9. jula poseban Zakon o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima radi realizacije projekta izgradnje infrastrukturnog koridora autoputa E-761, deonica Pojate-Preljina, poznatijeg kao Moravski koridor. Početak izgradnje Moravskog koridora očekuje se sredinom ovog meseca, a završetak se predviđa  za dve i po godine. Za njegovu realizaciju planirano je kreditno zaduženje “kod stranih investicionih korporacija i fondova” u iznosu od osam stotina miliona evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here