Ministar Trivan na konferenciji u Helsinkiju

0
163

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan učestvuje na Neformalnom sastanku ministara zaštite životne sredine zemalja članica Evropske unije, koji se održava  u Helsinkiju.

Na konferenciji se razmatraju najznačajnija pitanja u oblasti zaštite životne sredine koja su zajednička tema evropskim zemljama, a u kontekstu posledica klimatskih promena koje su na delu, globalnog okvira za zaštitu biološke raznovrsnosti i mogućim promenama i rešenjima koje nudi cirkularna ekonomija.

Evropska unija, koja je preuzela glavnu ulogu kada je u pitanju unapređenje globalnih aktivnosti za borbu protiv klimatskih promena u skladu sa Sporazumom iz Pariza i na ovom skupu tražiće rešenja i dogovarati moguće zajedničke akcije za ublažavanje posledica i prilagođavanje klimatskim promenama i zaustavljanje gubitka biodiverziteta. Ministar Trivan je istakao da će kada je reč o klimatskim promenama, Srbija usvojiti novi zakon koji reguliše ovu oblast.

Konferenciji, pored ministara zaštite životne sredine, odnosno borbe protiv klimatskih promena zemalja EU i država kandidata za članstvo, prisustvuju i predstavnici Evropskog parlamenta, Generalnog direktorata Evorpske komisije za klimatske akcije i Direktorata za životnu sredinu, Evropske agencije za zaštitu životne sredine i drugih međunarodnih i regionalnih institucija.

Finska je organizator i domaćin Konferencije u kontekstu svog predsedavanja Savetom Evropske unije koje će trajati do kraja ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here