Predsednik Vučić se sastao sa patrijarhom srpskim Irinejom

0
93

Predsednik Aleksandar Vučić se sastao sa patrijarhom srpskim Irinejom, a u razgovoru je konstatovano  da je situacija na Kosovu i Metohiji svaki put kada se sretnu komplikovanija, ali da Srbiji ne preostaje ništa drugo osim da se bori.

Predsednik je zahvalio patrijarhu na tome što je crkva uvek uz svoj narod i državu, dodajući da situacija na Kosovu i Metohiji nije jednostavna i da je komplikovanija svaki put kada se njih dvojica susretnu ali da nemamo šta drugo osim da se borimo koliko možemo.

Patrijarh Irinej se osvrnuo na poziv tužilaštva Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu Ramušu Haradinaju za saslušanje, upitavši “da li su se izvinili oni što su morali da ga pozovu” i primetio je da je to “cirkus”.

Aleksandar Vučić je konstatovao da će se Haradinaj vratiti, a da, nažalost, “imamo neke naše koji staju na njegovu stranu i stranu onih koji su proganjali srpski narod”. Predsednik je naglasio da nije naša Srbija onoliko slaba koliko je bila, naprotiv, jača je i biće snažnija u svakom pogledu, pre svega ekonomskom.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve se zahvalio Aleksandru Vučiću  na tome što je odvojio vreme za njihov susret, a Vučić mu je uzvratio da mu je uvek čast da razgovara sa patrijarhom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here