Radisav Rodić o krivičnoj prijavi protiv nekadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića

0
245

Radisav Rodiće je izjavo da je svojevremena prijava koju je podneo protiv Tomislava Nikolića na neobjašnjiv način stigla u Specijalno tužilaštvo čime je pokazana namera da se Nikolić oslobodi krivične odgovornosti.

Osnivač lista Kurir, Radisav Rodić je svojevremeno protiv predsednika Srbije Tomislava Nikolića podneo tužbu zbog  ‚‚curenja poverljivih podataka iz Predsedništva‚‚.Kako je obrazložio Rodić, iznošenje podataka iz krivičnog postupka u javnost koji mogu da nanesu značajnu štetu nekom licu, a pritom nisu u javnom interesu, predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava i zakona. Tabloidi su danas puni ovakvih i sličnih slučajeva ‚‚curenja informacija‚‚ sa najviših mesta u državi. Da li i ko može stati na put ovakvoj praksi, pitali smo Radisava Rodića.

Radisav Rodić, pokretač Kurira, kako su pre pet godina preneli mediji , je podneo krivičnu prijavu protiv tadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića zbog kršenja Ustava i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Rodić je na ovaj potez bio primoran zbog osnovane sumnje da je Nikolić, kome se kao predsedniku države obratio molbom za pomilovanje, poverljive podatke odao tabloidu  Informer.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here