Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubaraka Al Daheri

0
207

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je primio ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubaraka Al Daherija, koji mu je preneo pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda i poziv da prisustvuje ceremoniji otvaranja “Nedelje održivosti 2020” u Abu Dabiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je primio ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubaraka Al Daherija, koji mu je preneo pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda i poziv da prisustvuje ceremoniji otvaranja “Nedelje održivosti 2020” u Abu Dabiju. Manifestacija “Nedelja održivosti 2020” u Abu Dabiju okuplja veliki broj učesnika i posvećena je razvoju tehnologije i veštačke inteligencije i njihovoj primeni u različitim sektorima privrede i sferama života.

Predsednik Vučić je, uz zahvalnost i pozdrave šeiku Mohamedu, sa zadovoljstvom prihvatio poziv da učestvuje u tom značajnom događaju, s obzirom na opredeljenje Srbije da se posveti digitalizaciji i modernim tehnologijama. On je izrazio nadu da će tada imati priliku da sa šeikom Mohamedom razgovara ne samo o bilateralnim odnosima, već i o globalnim kretanjima, s obzirom na ugled i sve veći uticaj Ujedinjenih Arapskih Emirata u svetu.

Vučić i ambasador Al Daheri su razgovarali o razvoju saradnje, s namerom da veze dveju zemalja budu još jače i raznovrsnije. Predsednik Vučić je naglasio da je ponosan na zajedničke projekte koji se uspešno realizuju ne samo u Beogradu, nego i u drugim gradovima Srbije.

Dvojica sagovornika su izrazili zadovoljstvo napretkom projekta “Beograd na vodi”, koji je postao pravi simbol glavnog grada, izrazivši istovremeno i očekivanje da će PKB, uz pomoć Al Dahre, postizati sve bolje rezultate.

Ambasador Al Daheri je rekao da je želja UAE da kroz zajedničke projekte doprinese ekonomskom napretku Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here