Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je primio ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubaraka Al Daherija, koji mu je preneo pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda i poziv da prisustvuje ceremoniji otvaranja „Nedelje održivosti 2020“ u Abu Dabiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je primio ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubaraka Al Daherija, koji mu je preneo pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda i poziv da prisustvuje ceremoniji otvaranja „Nedelje održivosti 2020“ u Abu Dabiju. Manifestacija „Nedelja održivosti 2020“ u Abu Dabiju okuplja veliki broj učesnika i posvećena je razvoju tehnologije i veštačke inteligencije i njihovoj primeni u različitim sektorima privrede i sferama života.

Predsednik Vučić je, uz zahvalnost i pozdrave šeiku Mohamedu, sa zadovoljstvom prihvatio poziv da učestvuje u tom značajnom događaju, s obzirom na opredeljenje Srbije da se posveti digitalizaciji i modernim tehnologijama. On je izrazio nadu da će tada imati priliku da sa šeikom Mohamedom razgovara ne samo o bilateralnim odnosima, već i o globalnim kretanjima, s obzirom na ugled i sve veći uticaj Ujedinjenih Arapskih Emirata u svetu.

Vučić i ambasador Al Daheri su razgovarali o razvoju saradnje, s namerom da veze dveju zemalja budu još jače i raznovrsnije. Predsednik Vučić je naglasio da je ponosan na zajedničke projekte koji se uspešno realizuju ne samo u Beogradu, nego i u drugim gradovima Srbije.

Dvojica sagovornika su izrazili zadovoljstvo napretkom projekta „Beograd na vodi“, koji je postao pravi simbol glavnog grada, izrazivši istovremeno i očekivanje da će PKB, uz pomoć Al Dahre, postizati sve bolje rezultate.

Ambasador Al Daheri je rekao da je želja UAE da kroz zajedničke projekte doprinese ekonomskom napretku Srbije.