Ministar Đorđević posetio najbrojniju porodicu u opštini Medveđa

0
121

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je posetio najbrojniju porodicu u opštini Medveđa, koju čine roditelji sa desetoro dece i poklonio joj dva lap top računara.

Ministar je obećao da će Vlada Srbije ovoj porodici obezbediti bolje uslove za život u narednom periodu.

Ministar je obišao i filijalu Nacionalne službe za zapošljavanje gde je razgovarao o mogućnostima uključivanja mladih u privredne aktivnosti. Kako je naglasio, Ministarstvo će pružiti neophodnu podršku u izradi socijalne karte Medveđe kao i u podsticanju preduzetništva.

On je dodao da je prioritet Vlade da unapređenjem uslova za život i rad smanji odlazak mladih i da ih zadrži u svojoj zemlji. Preduzeće se sve mere kako bi se i u opštini Medveđa pružile mogućnost mladima da tu žive i rade  i da u svom mestu imaju bolju budućnost.

Predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić je rekao da lokalna samouprava poklanja svakom đaku prvaku rančeve i udžbenike, kao i da je obezbedila besplatan prevoz osnovcima i srednjoškolcima. Arsić je najavio i da će za koji dan u đačke klupe u Medveđi sesti više prvaka nego lane.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here