Ministar Đorđević: Kompromis oko povećanja minimalne cene rada do 3. septembra

0
111

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je izjavio da članovi Socijalno-ekonomskog saveta, koji čine predstavnici sindikata, poslodavaca i Vlade, nisu na poslednjoj sednici razmatrali visinu povećanja minimalca u sledećoj godini.

Đorđević je, nakon sednice Saveta, rekao da se još vode intenzivni pregovori u okviru radne grupe i da će sledeći sastanak biti održan u petak, 30. avgusta, uz uverenje da će kompromis biti postignut do 3. septembra.

On je podsetio na to da je na sednici radne grupe Saveta prošle nedelje, Ministarstvo finansija predložilo povećanje od šest do deset odsto, što su prihvatili poslodavci, dok sindikati traže rast minimalne zarade za približno dvadeset četiri koma pet odsto.

Prema rečima ministra na sednici Saveta jedna od tačaka dnevnog reda bila je sloboda sindikalnog organizovanja i prava i zaštita zaposlenih i članova sindikata koji su izloženi pritiscima i pretnjama od strane poslodavaca, ali i još neke teme.

Predsednik Saveza Samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović je ranije tvrdio da direktor Republičkog geodetskog zavoda “šikanira” radnike koji su nezadovoljni organizacijom posla štrajkovali.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here