Ministar Krkobabić u obilasku zadruge Poljoflora u opštini Knić

0
144

Ministar zadužen za regionalni razvoj Srbije Milan Krkobabić je izjavio da je ohrabren onim što je video tokom obilaska zadruge “Poljoflora” u opštini Knić i istakao da ta zadruga Srbiji godišnje donosi prihod od milion evra. 

Krkobabić je rekao da je u tu zadrugu u selu Toponica, koja se bavi preradom svežeg kupusa, uloženo preko dvanaest miliona dinara, te da ona predstavlja “izvozni poduhvat” sa prodajom na inostranom tržištu dve hiljade tona tog povrća.

Ministar je rekao da očekuje da u narednom periodu ovde niknu nove zadruge i da budu povezane. Najavljuje se i formiranje jedne složene zadruge koja će biti krupna i zaokružena investicija. On je dodao da je cilj, osim ulaganja u poljoprivredu, da se ulaže u kulturne i sportske aktivnosti u selima, što će, kako je ocenio, predstavljati magnet za mlade ljude da tu ostanu.

Predsednik opštine Knić Miroslav Nikolić naveo je da u toj opštini ima više od  četiri hiljade gazdinstava i da je cilj lokalne samouprave da ih ojača podrškom u vidu mehanizacije, repromaterijala i opreme.

Sastanku i obilasku zadruga prisustvovali su i predsednik Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti Dragan Škorić i član Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Vladimir Goati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here