Predsednik Vučić se sastao kineskom zvaničnicom

0
108

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa potpredsednicom Kineske narodne političke konsultativne konferencije Li Bin, čija poseta, predstavlja još jednu potvrdu da “čelično prijateljstvo” i sveobuhvatno strateško partnerstvo dveju zemalja jačaju u svim oblastima.

Kineska zvaničnica je predsedniku Vučiću prenela pozdrave predsednika Sija, rekavši da Kina izuzetno ceni veliki doprinos predsednika Vučića razvoju bilateralnih odnosa i iskrenu podršku inicijativi “Pojas i put”, mehanizmu saradnje “17 plus 1”, kao i međupartijskoj saradnji. Ona je čestitala predsedniku Vučiću na dobrim ekonomskim rezultatima koje postiže Srbija.

Uzvrativši pozdrave predsedniku Siju, predsednik Vučić je ponovio čvrstu podršku principima inicijative “Pojas i put”, naglasivši da je ona već donela mnogo sreće srpskom narodu, kroz učešće kineskih kompanija u realizaciji najvažnijih infrastrukturnih projekata, kao i značajna kineska ulaganja.

Predsednik Vučić je rekao da je poseta potpredsednice Li posebno značajna, imajući u vidu da je Kineska narodna politička konsultativna konferencija najviše savetodavno telo Državnog saveta NR Kine i da su sugestije, koje ono donosi, od suštinske važnosti za formulisanje nacionalne strategije.

On je rekao da je uveren da će bilateralni odnosi Srbije i Kine nastaviti da napreduju kroz intenzivan politički dijalog i raznovrsnu ekonomsku saradnju.

Dvoje sagovornika su razmotrili mogućnosti za razvoj saradnje u različitim oblastima, a posebno u oblasti turizma, s obzirom na sve veći broj kineskih turista u svetu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here