Gradonačelnik Čedomir Janjić potpisao je ugovore sa pčelarima sa teritorije grada Zrenjanina

0
98

U Baroknoj sali Gradske kuće, gradonačelnik Čedomir Janjić potpisao je ugovore sa pčelarima sa teritorije grada Zrenjanina na osnovu konkursa za dodelu sredstava za nabavku pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo.

Grad Zrenjanin je za ovu godinu raspisao konkurs za dodelu sredstava za nabavku pčelinjih društava i košnica.Tim povodom je u Baroknoj Sali Gradske kuće upriličeno potpisivanje ugovora sa četrdeset pčelara. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je ovom prilikom istakao da je za ovu meru agrarnim budžetom izdvojeno četiri miliona dinara i izrazio zadovoljstvo što je i ovoga puta na konkurs prijavljeno gotovo dvostruko više proizvođača, što opravdava realizaciju ovog konkursa i dokazuje da je jedna od najpopularnijih mera u oblasti razvoja agrara. Šef odseka za poljoprivredu Stojan Kralj je rekao da Grad Zrenjanin treću godinu zaredom izdvaja značajna sredstva za razvoj pčelarstva.

 Cilj konkursa jeste povećanje proizvodnje, produktivnosti, konkurentnosti, modernizacija i dostizanje standarda i održivog upravljanja resursima u oblasti pčelarstva kroz dodelu sredstava za nabavku pčelinjih društava i košnica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here