Ministar Nedimović: Krenuo izvoz junetine za Kinu

0
213

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je izjavio da je počeo izvoz junećeg mesa za Kinu i već se dnevno obrađuje između sto i sto pedeset grla stoke.

Problem oko plasmana junećeg mesa za Tursku i u Kinu opterećivao je poslednjih meseci kako stočare, tako i nadležne. Rešenje je najavio ministar poljoprivrede Branislav Nedimoviće koji je izjavio da smo imali problem sa tržištem, ali  da se stanje popravlja i da je već krenuo izvoz junetine za Kinu.  

Treba podsetiti da je još u maju ove godine ministar Nedimović obećao da će se kako je rekao‘’vrlo brzo, najduže za mesec i po, popraviti stanje za tovno govedarstvo kao i da će početi izvoz mesa u Tursku’’. Sa druge strane mnogi zainteresovani stočari su se javljali svojim  udruženjima sa pitanjem da li će se izvoz stvarno dogoditi”, ali i sa kritikom zašto udruženja ne traže odgovornost državnih službenika koji su upropastili interventni otkup i oštetili farmere”. Čuo se i predlog da se oduzme pravo na izvoz klaničarima koji su išli u Tursku i koji su nudili niže cene za prodaju junetine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here