Ministar Vulin se sastao sa novoimenovanim ambasadorima Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske

0
106

Ministar odbrane Aleksandar Vulin se sastao sa novoimenovanim ambasadorima  Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Šan Meklaud i  Francuske Žan-Luj Falkonijem.

Ministar Vulin je poželeo dobrodošlicu ambasadorki Meklaud u Srbiju i izrazio je uverenje da će njena bogata diplomatska karijera doprineti unapređenju bilateralnih odnosa i dosadašnje saradnje dve zemlje. Prema njegovim rečima, Srbija i Ujedinjeno Kraljevstvo imaju zajedničku istoriju koja se ogleda kroz učešće na strani pobednika tokom oba svetska rata i u skladu s tim nastoje da dele i zajedničke vrednosti i interese.

Ministar Vulin je naglasio da je formiranje „vojske Kosova” apsolutno neprihvatljivo za Srbiju i  da predstavlja opasnost za ceo region te poručio da je KFOR jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije u skladu sa Rezolucijom 1244. Ambasadorka Meklaud je  izrazila zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom vojnom saradnjom koja je, prema njenim rečima, veoma razvijena i sadržajna i istakla da postoje uslovi za njen nastavak i unapređenje.

Ministar  Vulin je poželeo dobrodošlicu francuskom ambasadoru Falkoniju u Srbiju i izrazio je očekivanja da će tokom njegovog službovanja biti nastavljena tradicija dobrih odnosa naše dve zemlje. Kako je istakao, odlične odnose su uspostavili predsednici Srbije i Francuske. Prema rečima ministra Vulina, za Srbiju je značajno i to što će, kako je najavio predsednik Makron, Francuska biti potpuno spremna da podrži obnovu dijaloga i postizanje sporazuma između Beograda i Prištine.

Ambasador Falkoni rekao je da je Vojska Srbije poznata po svojoj tradiciji i da je danas najsnažnija armija u regionu. On je zahvalio Vojsci Srbije za učešće u multinacionalnim operacijama pod okriljem Evropske unije i Ujedinjenih nacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here