Predsednik Vučić sastao se u Njujorku sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom

0
150

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio u Njujorku da je sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom imao dobar razgovor i da je ruski ministar pokazao posebno poštovanje prema Srbiji, na čemu mu je zahvalan.

Na sastanku je istaknuta podrška Srbiji za poštovanje međunarodnog prava i po pitanju Kosova i Metohije, za očuvanje integriteta naše zemlje i podrška srpskom stavu. Rusija će biti uz Srbiju i to su reči predsednika Vladimira Putina koje je preneo Lavrov.

Predsednik je  rekao da se očekuje dolazak premijera Dimitrija Medvedeva 19. oktobra u Beograd kako bi se obeležilo oslobađanje našeg glavnog grada koje smo izveli zajedno sa Crvenom armijom. Par dana kasnije, 25. oktobra predsednica Vlade Ana Brnabić potpisaće trgovinski sporazum sa Evroazijskom unijom u Moskvi. To je važno za našu zemlju i privredu i poljoprivredu, ali i kao dodatni impuls za određene proizvode za koje do sada nismo imali mogućnosti za izvoz.

Predsednik je dodao da je s Lavrovom imao dobre, iskrene i prijateljske razgovore, i da je dobro za Srbiju da u Rusiji ima prijatelja i saveznika po svim važnim pitanjima za zemlju.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je ocenio da NATO u pogledu bezbednosti ne bi dobio ništa ulaskom Srbije u tu vojnu alijansu. Lavrov je za ruski list Komersant rekao da NATO nije postigao ništa u oblasti bezbednosti time što je Crna Gora ušla u tu organizaciju, a da neće dobiti ništa ni ako se Srbija i Severna Makedonija priključe alijansi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here