Otvoren 16. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – Ekofer

0
142

Ovaj sajam je najreprezentativnija privredno-edukativna sajamska manifestacija te vrste u ovom delu Evrope i  predstavlja epicentar regionalnog godišnjeg okupljanja najrazličitijih i najodgovornijih činilaca iz sistema zaštite životne sredine.

Govoreći na otvaranju manifestacije ministar zaštite životne sredine Goran Trivan je naglasio da svaki naš građanin želi da živi u zdravom okruženju.

Ministar rudarstva i emergetike Aleksandar Antić je istakao da je važno što na sajmu učestvuju i brojne firme koje čine napore da unaprede postojeća tehnička rešenja kada je reč o zaštiti životne sredine.

Na sajmu učestvuje veći broj institucija, proizvođača opreme, distributera, reciklera, operatera, deponija, kao i predstavnika stručne javnosti.

Osnovu ovogodišnjeg pratećeg programa čini trodnevna ekspertska konferencija „Poglavlje 27 – kuda dalje“ . U pitanju je poglavlje koje se odnosi na životnu sredinu u pregovaračkom procesu pristupanja Evropskoj uniji, a posvećena organskoj povezanosti energetskog i ekološkog sektora. U formi više panela na dnevnom redu biće obrađene razne teme.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here