Održana je XVI Smotra horova penzionera Vojvodine

0
175

XVI smotra horova penzionera Vojvodine održana je u Kulturnom centru Zrenjanina povodom 1.oktobra, Dana starijih osoba.

Na smotri su nastupili Omladinski mešoviti hor „Koča Kolarov“, Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“, Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski“, Muški hor „Sveti Serafin Sarovski“, Crkveno pevačko društvo „Žene Mironosice“, Hor penzionera „Romantičari sa Begeja“ kao i još nekoliko istaknutih školskih i crkvenih horova. Nešto više o pomenutom događaju rekao je Slavko Šućurović, predsednik Gradskog udruženja penzionera.

Dvadeset godina funkciju predsednika Gradskog udruženja penzionera obavljala je Ljiljana Petrov koja se ovom prilikom prisetila tog perioda i tim povodom je rekla sledeće:

Povodom održavanja Smotre horova penzionera Vojvodine grad Zrenjanin je posetio i prof.dr Andreja Savić, predsenik Saveza penzionera Srbije. On je pohvalio rad Gradskog udruženja penzionera grada Zrenjanina kao i organizaciju kulturne manifestacije.

Prof.dr Andreja Savić je ovom prilikom govorio i o aktivnostima Republičke organizacije Saveza penzionera Srbije. Do kraja godine predstoje izmene zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju a od 1.januara se očekuje povišica penzija svih grupacija najavio je Savić.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura izrazio je zadovoljstvo što je baš Zrenjanin domaćin jedne ovakve manifestacije i zahvalio se organizatorima što su je realizovali u partnerstvu sa gradom.

Organizatori smotre horova su: Udruženje penzionera Zrenjanina i Savez penzionera Vojvodine uz podršku Grada Zrenjanina, zrenjaninske Turističke organizacije i Kulturnog centra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here