Đacima prvacima uručene su članske karte Biblioteke „Ljubiša R Đenić“

0
101

U okviru „Dečje nedelje“ koja se obeležava prve nedelje oktobra, đacima prvacima sa teritorije opštine Čajetina uručene su članske karte Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ i poklon opštine u iznosu od pet hiljada dinara.

Predstavnici opštine Čajetina i Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ su poželeli dobrodošlicu svim đacima prvacima na teritoriji čajetinske opštine. Besplatnu člansku kartu i novčani poklon je dobio sto dvadeset jedan prvak , što opštinsko rukovodstvo definiše kao jednu od dobrih mera koja se dugi niz godina uspešno sprovodi na nivou ove opštine, a dokaz tome je i broj upisanih prvaka. Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović se uoči uručenja članskih karata i novčanih poklona obratio novim zlatiborskim prvacima sledećim rečima.

Milan Stamatović je naglasio da ambijent koji rukovodstvo opštine stvara i koji duži niz godina zastupa daje veoma dobre rezultate.

Deca iz škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini i na Zlatiboru, „Milivoje Borović“ u Mačkatu, Krivoj Reci i Šljivovici kao i „Savo Jovanović“ iz Sirogojna pored navedenih poklona dobila su i po knjigu koje je uručio zamenik predsednika opštine Arsen Đurić. Bibliotekari su za decu pripremili pesme zavičajnih pisaca koje su im čitali, a takođe su ih upoznali i sa radom biblioteke, načinom uzimanja i čuvanja knjiga.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here