Predstavljen projekat „Nulti otpad“

0
163

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i prva dama Republike Turske Emina Erdogan učestvovali su na predstavljanju projekta „Nulti otpad“.

Kampanja „Nulti otpad“, koju je pokrenula prva dama Turske, primer je projekta koji je za veoma kratko vreme doneo rezultate u smanjenju, povećanju procenta razdvojenog i prerađenog otpada i jačanju svesti javnosti o ekonomskoj i ekološkoj dobrobiti smanjenja i pretvaranja otpada u sirovinu i energiju. Kampanja, usmerena ka ostvarivanju cilja Turske da do 2023. godine poveća procenat prerađenog otpada sa sadašnjih trinaest  na trideset pet odsto, prerasla je u globalni poziv i ideju. Ambasada Turske u Srbiji prva je ambasada u svetu gde je Emina Erdogan predstavila ovaj projekat koji je usmeren na prevazilaženje ekološke krize i van granica Turske, i jačanje međunarodne saradnje za stvaranje bolje budućnosti za svu decu sveta.

Erdogan je tom prilikom istakla da je pitanje životne sredine jedan deo diplomatske misije, jer je od velike važnosti da razvijamo i gradimo svet koji predstavlja naše zajedničko nasleđe. Ona je iskazala zahvalnost Ministarstvu zaštite životne sredine na podršci koju je pružilo ovom projektu, istakavši da želi da to bude primer svima u ispunjavanju naših obaveza prema prirodi.

Ministar Trivan je ocenio da je zaštita životne sredine ideja koja u svetu širi mir.

Trivan  je naglasio da Srbija ima dva prioriteta – da pročisti vode i da se očisti zemlja od čvrstog komunalnog otpada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here