Održana završna manifestacija povodom realizacije programa “Sunčana jesen života”

0
192

U Velkoj sali Crvenog krsta Zrenjanin održana je završna manifestacija povodom realizacije programa „Sunčana jesen života“. Dodeljene su nagrade najstarijem volonteru, najstarijem bračnom paru i najuspešnijim učesnicima likovno-literarnog konkursa „Moji baba i deda“.

Oktobar mesec je mesec posvećen starim ljudima pa je tako i gradska organizacija Crvenog krsta u toku proteklih mesec dana imala brojne aktivnosti kao što su posete Grontološkom centru, posete našim najstarijim sugrađanima, brojne obuke starijih lica, kao i najrazličitije aktivnosti osnovnih organizacija crvenog krsta pri mesnim zajednicama. Završna manifestacija programa „Sunčana jesen života“ organizovana je u Velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin, a tom prilikom nagrađen je najstariji volonter organizacije, par sa najdužim bračnim stažom, kao i najuspešniji učesnici likovno-literarnog konkursa „Moji baba i deda“. Cilj brojnih aktivnosti Crvenog krsta i same završne manifestacije jeste da se izrazi zahvalnost najstarijim volonterima Crvenog krsta koji su godinama i decenijama realizujući programe i aktivnosti Crvnog krsta dali izuzetan doprinos društvenoj zajednici, kao i da se ukaže na da koliki doprinos mogu dati stariji ljudi zajednici u kojoj žive, rekla je sekretar Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević.

Posle kratkog kulturno-umetničkog programa dodeljene su nagrade. Nagrada najstarijem aktivnom volonteru Crvenog krsta kom do sada nije uručena nagrada na ovoj manifestaciji pripala je Stojanki Đurašković, rođenoj 1937. godine, koja je volonter Crvenog krsta od 1983. godine.

Na manifestaciji je dodeljena i nagrada bračnom paru koji je najduže u braku, a koji se javio na konkurs Crvenog krsta. U pitanju su Tomka i Milan Anđić.

Na svečanosti su proglašeni i najbolji radovi dece iz Predškolske ustanovei učenika osnovnih škola koji su pristigli na likovno-iterarni konkurs „Moji baba i deda“. Kada su u pitanju predškolci najbolje likovne radove uradili su Maša Balić, Dušan Hinda i Višnja Mitrović. Među učenicima prvog i drugog radova najuspešniji na likovnom konkursu bili su Damjan Hanjik, Dunja Bošnjakov i Nikola Marinković. U konkurenciji učenika trećeg i četvrtog razreda najlepši likovni rad poslale su StašaRistović, Bojana Radosavljević i Marina Radovančev, a na literarnom konkursu treće mesto osvojio je Mateja Cvijanović, drugo Strahinja Guteša, a prvo Aleksa Bjelogrlić koji je pesmu posvetio svom pradedi Milanu Anđiću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here