Predsednik Vučić sastao se sa ministrom odbrane Republike Kipar Savasom Angelidisom

0
115

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom sastanka sa ministrom odbrane Republike Kipar Savasom Angelidisom, istakao veliki značaj koji Srbija pridaje čvrstom prijateljstvu sa Kiprom, zasnovanom na razumevanju, poverenju i solidarnosti.  Predsednik je zahvalio na pomoći Kipra u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije, pre svega nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i izrazio čvrst stav Srbije o podršci teritorijalnoj celovitosti Kipra.  

Ministar Angelidis je ponovio snažnu podršku Kipra suverenosti i teritorijalnoj celovitosti Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su dobri politički odnosi osnova za raznovrsnu saradnju, koja uključuje i oblast odbrane, za šta postoji obostrani interes. Ministar Angelidis je rekao da njegova zemlja ceni angažovanje pripadnika Vojske Srbije u Misiji UN na Kipru.

Predsednik Vučić je ministra Angelidisa zamolio da predsedniku Kipra Anastasijadisu prenese pozdrave i iskrenu zahvalnost za njegovu snažnu podršku evrointegracijama Srbije, koju otvoreno izražava pred svojim kolegama u Evropskoj uniji.

Predsednik Vučić je takođe istakao očekivanje da uskoro bude održana treća zajednička sednica vlada dveju zemalja, kako bi se nastavio razgovor o konkretnim zajedničkim projektima i drugim vidovima saradnje.

Predsednik Srbije je rekao da naša zemlja očekuje da se sve aktivnosti u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Kipra odvijaju u skladu sa međunarodnim pravom i uz saglasnost kiparskih vlasti, kako bi se izbeglo pogoršanje bezbednosne situacije u regionu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here