Predsednica Vlade Ana Brnabić na Drugom kineskom međunarodnom sajmu izvoza EKSPO u Šangaju

0
110

Predsednica Vlade Ana Brnabić je obišla u društvu ambasadorke NR Kine u Srbiji Čen Bo, nacionalni štand Srbije na Drugom kineskom međunarodnom sajmu izvoza EKSPO u Šangaju.

Naš izlagački prostor su tom prilikom posetili i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Na ovogodišnjoj manifestaciji deset kompanija iz Srbije predstavlja se kupcima iz Kine i celog sveta. Na našem štandu ima najviše prehrambenih firmi, koje nastupaju pod sloganom “Arome čiste prirode”.

Predstavljena su, između ostalog, kvalitetna srpska vina, mlečni proizvodi, kao i organski proizvodi od aronije i tartufa. Na ovoj sajamskoj smotri tri hiljade kompanija izlaže svoju ponudu na četiri stotine hiljada kvadratnih metara izložbenog prostora.

Brnabić je višednevnu posetu Kini nastavila obilaskom luke u Baošanu, koja je najveće pristanište za kruzere u Aziji, čija je dužina hiljadu šest stotina metara, a može da primi četiri kruzera istovremeno.

Specifičnost ove luke, koja je puštena u rad 2011. godine, jeste što poseduje sistem zahvaljujući kojem kruzer ne koristi više svoje gorivo kada se usidri, već se strujom snabdeva sa obale, iz velikog trafoa u luci, čime se štiti životna sredina.

Tokom posete, domaćini su premijerki poklonili suvenir – maketu kruzera ” Spektrum ov d siz “

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here