Otkup kukuruza

0
358

Na osnovu Zaključka Vlade Srbije Republička direkcija za robne rezerve izvršiće kupovinu do osam hiljada tri stotine dvadeset četiri  tone  merkantilnog kukuruza – rod 2019. godine, domaćeg porekla.

Kupovina merkantilnog kukuruza vršiće se posredstvom Produktne berze AD od: fizičkih lica – nosilaca poljoprivrednih gazdinstava, zemljoradničkih zadruga i skladištara koji sa Direkcijom imaju zaključen ugovor o skladištenju merkantilnog kukuruza.

Poljoprivredna porodična gazdinstva, zemljoradničke zadruge i skladištari  moraju imati gazdinstvo koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava, u skladu sa Pravilnikom o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, a nalaze se u aktivnom statusu. Zemljoradničke zadruge  moraju biti registrovane u APR-u, u pravnoj formi zadruga.

Merkantilni kukuruz mora biti, domaćeg porekla, prirodno ili veštački suv, u zrnu, zdrav i zreo, bez znakova plesni i bez stranog mirisa i ukusa, nezaražen biljnim bolestima i štetočinama, u svemu prema srpskom standardu. Cena merkantilnog kukuruza je šesnaest din/kg , u cenu je uračunat PDV, uskladišteno u silosu ovlašćenog skladištara Direkcije.

Minimalna količina merkantilnog kukuruza koja se kupuje od jednog registrovanog poljoprivrednog gazdinstva biće deset tona, a maksimalna sto tona, dok će minimalna količina merkantilnog kukuruza koja se otkupljuje od zemljoradničke zadruge biti sto tona a maksimalna hiljadu tona. Maksimalna količina merkantilnog kukuruza koja se otkupljuje od ovlašćenog skladištara je hiljadu  tona.

Zaključivanje ugovora o kupoprodaji vršiće se na osnovu spiska registrovanih poljoprivrednih prodičnih gazdinstava, zemljoradničkih zadruga i ovlašćenih skladištara Republičke direkcije za robne rezerve, dostavljenog od strane Produktne berze u Novom Sadu. Radi prijave Produktnoj berzi u Novom Sadu i zaključivanja ugovora sa Direkcijom, potrebno je pribaviti dokumenta po već ranije poznatim kriterijumima.

Zainteresovana registrovana poljoprivredna porodična gazdinstva, zemljoradničke zadruge ili ovlašćeni skladištari Direkcije za prodaju merkantilnog kukuruza prijavljuju se Produktnoj berzi, Novi Sad, elektronski, svakog radnog dana od 9,00 do 14,00 časova, počev 13.11.2019. godine, na adresi ://www.proberza.co.rs/otkup-kukuruza-2019.

Za sve informacije možete se obratiti Direkciji, na brojeve telefona: 011/33-48-725 i 3235-364 u Beogradu ili Produktnoj berzi na brojeve telefona: 021/ 445-413  i 445-406.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here