Predsednik Vučić sastao se u Parizu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom

0
102

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  se sastao u Parizu sa predsednikom  Francuske Emanuelom Makronom, sa kojim je razgovarao o budućnosti evrointegracija Srbije, ali i o detaljima regionalne inicijative koju je Srbija pokrenula sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Predsednik Vučić je istakao da je sa predsednikom Makronom imao srdačan, otvoren i prijateljski razgovor.

Dvojica predsednika su razgovarali o sveukupnoj budućnosti Evrope, kao i o tome šta je ono što možemo kao zemlja da očekujemo, odnosno čemu možemo da se nadamo u budućnosti i šta je ono oko čega Evropa može da se dogovori i šta može da ponudi.

U drugom delu razgovora predsednik Vučić je zatražio podršku predsednika Makrona regionalnoj inicijativi Srbije, Severne Makedonije i Albanije. On je rekao da je zamolio Makrona za podršku i da je  uveran da ćemo je dobiti javno, jer je incijativa zasnovana na četiri važne slobode koje promoviše EU, a koje su univerzalne.

Predsednik Vučić je rekao da se treći deo razgovora odnosio na odnos sa Prištinom, dodavši da Evropa čeka formiranje vlade u Prištini i da će potom pozvati i jedne i druge da se razgovara i pronađe neki kompromis.  Predsednik Srbije je naglasio da to neće biti lako, ali Makron veruje u ono o čemu je razgovarano u Beogradu, a to je da je moguće naći kompromisno rešenje.

Predsednik Vučić je ukazao da o zaključcima razgovora, koji su bili konkretni i dobri, ne može da govori, ali je naveo da predsednik Makron odlično razume situaciju. On je dodao da su dogovorili da do decembra obave veliki telefonski razgovor posle formiranja vlade u Prištini, da bi Makron čuo njegovo mišljenje, i da isplaniraju susret u januaru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here