Novo zagađenje vode na kanalu DTD

0
555

Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“  je obavestilo javnost da je tokom srede, 13.novembra, talas zagađenja na kanalu Bečej-Bogojevo sa područja Srbobrana stigao do Bečeja.

Stanje na delu kanala kod Srbobrana, zahvaljujući preduzetim merama od strane „Vode Vojvodine“, je sada redovno i kvalitet vode je zadovoljavajući.  Međutim, talas zagađenja se pomerio nizvodno, pa je trenutno situacija na kanalu Bečej-Bogojevo kod Bečeja u pogledu ugroženosti ribljeg fonda zabrinjavajuća.

I pored svih preduzetih mera i upuštanja sveže vode preko ustave Kucura u maksimalnom mogućem proticaju, još uvek nije došlo do poboljšanja kvaliteta vode duž celog toka kanala.

Iz Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ napominju da poslednjih deset godina nije zabeleženo zagađenje ovakvog intenziteta i ovakvog trajanja. Inspekcija je na terenu i još uvek se utvrđuje uzročnik zagađenja.

„Vode Vojvodine“ svakodnevno prate situaciju i preduzimaju sve mere iz sopstvene nadležnosti, a javnost će biti redovno obaveštavana o svim promenama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here