Muamer Zukorlić: Pitanje doktorata ministra Siniše Malog u velikoj meri je politizovano

0
258

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić je rekao da je pitanje doktorata ministra Siniše Malog u velikoj meri politizovano i zbog sticanja određenih političkih poena pojedinih stranaka.

 Rektorka Univerziteta u Beogradu  Ivanka Popović je saopštila da zbog poštovanja procedure, Univerzitet neće moći u najavljenom roku da sprovede dogovor postignut sa aktivistima Udruženja “Jedan od pet miliona” o spornom doktoratu ministra finansija Siniše Malog. Kako komentariše dešavanja i polemiku oko doktorata ministra finansija Siniše Malog, pitali smo predsednika Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića.

Nepotizam je prema brojnim ocenama, odavno uhvatio maha u visokom školstvu, pa na mnogim fakultetima sada predaje i treća generacija iz određenih porodica. Inače, Etičkim kodeksom Univerziteta u Beogradu je zabranjen sukob interesa i on postoji kada privatni interes profesora i s njim povezanog lica – bračni i vanbračni drug, otac, majka, deca, može da utiče na zakonito i nepristrasno obavljanje profesionalnih obaveza.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here