Predsednik Vučić uputio čestitku predsedniku Rumunije Klausu Johanisu

0
188

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je uputio čestitku predsedniku Rumunije Klausu Johanisu, povodom njegove pobede na predsedničkim izborima u Rumuniji.

U čestitki je navedeno:  Povodom Vašeg ponovnog izbora za predsednika Rumunije, upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za uspeh u radu. Uveren sam da Vam poverenje građana Vaše zemlje daje snažnu volju da ih vodite putem uspeha i daljeg napretka.

Želim da istaknem našu zahvalnost prijateljskoj Rumuniji na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na snažnoj podršci na njenom evropskom putu. Srbija je iskren prijatelj i pouzdan partner Rumunije i verujem da će naši dobri politički odnosi da budu praćeni još boljim ekonomskim vezama i saradnjom u svim oblastima od zajedničkog interesa, na dobrobit građana naših dveju zemalja.

Nadam se da ćemo saradnju da nastavimo i kroz format Kvadrilaterale, odnosno Visokog saveta za saradnju Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, jer taj vid saradnje smatram veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj Srbije.

Uz nadu da ćete tokom Vašeg novog predsedničkog mandata da posetite Srbiju, primite srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja”, navedeno je u čestitki predsednika Vučića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here