Održano pripremno ročište po tužbi Jelene Milić protiv prof dr Vojislava Šešelja

0
103

U Prvom osnovnom sudu održano je ročište po tužbi predsednice Centra za evroatlantske studije Jelene Milić protiv predsednika Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislava Šešelja zbog povrede ugleda i časti.

U Prvom osnovnom sudu održano je ročište po tužbi predsednice Centra za evroatlantske studije Jelene Milić protiv predsednika Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislava Šešelja zbog povrede ugleda i časti. Na ročištu su predlagani dokazi za izvođenje tokom postupka. Prof. dr Vojislav Šešelj je najavio da će podneti protivtužbu, nalazeći kao osnov za to izjavu Jelene Milić povodom njegovog susreta s predsednikom ruske Dume Dmitrijem Rogozinom, pre tri godine. Milić je podnela tužbu jer je, kako je naveo njen advokat, dr Šešelj nju uvredio lično i ocenio da nije reč o „političkoj diskvalifikaciji“ kako on tvrdi. Po izlasku sa ročišta, predsednik Srpske radikalne stranke je izjavio da očekuje da dobije spor i da tužba bude odbijena, i ponovio je da je Milić glavni lobista NATO-a.

Kada je lider radikala tokom pripremnog ročišta predložio da se njegova knjiga prihvati kao dokaz, druga strana se usprotivila navodeći da nema potrebe da se čita „hiljadu strana“, već je dovoljan sam naslov kao potvrda vređanja, predlažući snimke nekih emisija u kojima je govorio prof. dr Šešelj, kao i čitanje spisa.

Sud je naredno ročište zakazao za 24. april iduće godine, kada će početi izvođenje dokaza i biće saslušani i podnosilac tužbe i tuženi – Milić i prof. dr Vojislav Šešelj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here