Predsednik Vučić izjavio da će u Srbiji za manje od četiri godine biti izgrađen ceo Moravski koridor

0
113

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da će u Srbiji za manje od četiri godine biti izgrađen ceo Moravski koridor, auto-put Pojate – Preljina, koji će ići kroz “srce Srbije”. 

Predsednik Vučić je, nakon potpisivanja komercijalnog ugovora za izgradnju Moravskog koridora, čestitao Ministarstvu građevinarstva i Vladi Srbije, kao i kompaniji Behtel Enka i rekao je da su ljudi sanjali o tom auto-putu decenijama i da se sada to ostvaruje.

Predsednik Vučić je naglasio da će, već do novembra 2021. biti završen deo do Kruševca, a to biti prvi digitalni auto-put, kao i da će biti najširi auto-put u Srbiji. Predsednik je naglasio da će Moravski koridor privući i mnogo turista u Vrnjačku banju i taj deo Srbije, a od Beograda do Vrnjačke banje će se stizati za manje od sat i po. On je dodao i da će investitori dolaziti više u taj deo zemlje i da će mladi više ostajati tu da žive.

Potpredsednik i generalni direktor za infrastrkturu Behtela za region Evrope Majkl Vilkinson je rekao da je veoma srećan što je u Beogradu povodom potpisivanja ugovora, da je to njihov prvi projekat u Srbiji, za koji su se pripremali dve godine i da danas počinje realizacija. Dodao je da imaju odličnu saradnju sa Vladom Srbije i zahvalio se predsedniku Vučiću i ministarki Mihajlović na podršci.

Tokom radova na auto-putu, koji se gradi za maksimalnu dozvoljenu brzinu od sto trideset kilometara na čas, biće izgrađeno ukupno jedanaest petlji, sedamdeset jedan most, dvadeset tri nadvožnjaka, pet podvožnjaka i trideset jedan propust.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here