Otvoren punkt za održavanje državnih puteva u zoni grada Zrenjanina

0
378

U industrijskoj zoni “Bagljaš”, u prisustvu čelnika lokalne samouprave i predstavnika JP “Putevi Srbije”, izvođača radova “Vojput” i predstavnika podizvođača otvoren je  punkt za održavanje državnih puteva u zoni grada Zrenjanina.

Prema oceni predstavnika grada Zrenjanina, punkt koji je posle dve godine od početka realizacije ideje sada i završen, biće u funkciji boljeg održavanja saobraćajnica tokom zimskog perioda. Izvršni direktor održavanja državnih puteva Zoran Stojisavljević je istakao da je zrenjaninska putna baza jedna u nizu koja je izgrađena u Srbiji radi održavanja puteva u letnjem i zimskom periodu.

Stojisavljević je rekao da održavanje puteva na ovoj teritoriji obavlja Vojput iz Subotice koji će koristiti punkt u Zrenjaninu. On je dodao i da će biti održavano oko sto kilometara državnih puteva , a izgradnja punkta i njegovo opremanje koštali su oko devedeset pet miliona dinara. Rukovodilac održavanja puteva prvog i drugog reda Bojan Kostić je rekao da je Zimska služba ‚‚Puteva Srbije‚‚ počela sa radom 1. novembra.

Nakon zvaničnog puštanja u rad, na osnovu ugovora sa JP „Putevi Srbije“, korišćenje punkta se ustupa „Vojput“ doo Subotica kojem je povereno održavanje državnih puteva I B i II reda na teritoriji severnog i srednjeg Banata. Punkt u Zrenjaninu raspolaže trenutno sa sto tona agregata i tri stotine devedeset tona soli za puteve.

Građani Zrenjanina očekuju da će ovaj punkt kao i punkt Eko gradnje koji je otvoren pre dve nedelje, opravdati milionska sredstva koja su uložena u njihov rad i da se neće ponoviti prošla godina kada su gradske saobraćajnice i ulice zbog snega danima bile neprohodne .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here