Uručeni ugovori o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola

0
93

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prisustvovao ceremoniji uručenja ugovora o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji i istakao je da je ponosan na sve koji su vredno radili i učili i koji su spremni da preuzmu najvažniji posao u jednoj zemlji.   

On je tom prilikom rekao da je ovo treći put da prisustvuje ovakvoj manifestaciji i srećan je što svoju budućnost mladi vide u svojoj zemlji. Vučić je naglasio da želi da pokaže koliko je važno za našu zemlju da imamo ovakve programe.Predsednik je rekao i da je ponosan na sve koji su vredno radili i učili i koji su spremni da preuzmu najvažniji posao u jednoj zemlji, a to je da pomaganje drugim ljudima.

Predsednik Vučić je naglasio da roditelji najboljih mladih lekara i zdravstvenih radnika treba da budu ponosni na svoju decu, koja su pokazala da imaju cilj i da ga dostižu, te je poručio da budu još ambiciozniji, a država će učiniti ono što treba da oni dalje mogu da napreduju.

Predsednik  je ukazao da se na zdravstvo u Srbiji potroši petina državnog budžeta  i istakao je da će država u budućnosti ulagati još više, da će plate doktorima i medicinskim sestrama u narednom periodu biti drastično povećavane, kao i da će se raditi na infrastrukturi.

Predsednik Vučić je rekao i da ima još dosta problema u zdravstvu, navodeći da često i njega lično zovu građani kako bi tražili pomoć za svoju decu, roditelje i bližnje.

Više od sto najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i sto najboljih maturanata srednjih medicinskih škola dobilo je ugovore o zaposlenju u srpskim zdravstvenim ustanovama, a petorici najboljih među mladim lekarima i trojici najboljih maturanata ugovore je uručio predsednik  Srbije.

Osim zaposlenja, mladi lekari dobijaju i specijalizaciju i doktorske studije o trošku države. U junu ove godine ugovori o zaposlenju uručeni su grupi od sto najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici i u Kragujevcu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here