Druga trka Deda Mrazeva u organizaciji „Zimskog sela“ okupila je oko 800 Bijeljinaca svih uzrasta, a uprkos kiši koja je pratila takmičare, svi su uspješno stigli do cilja.

Nisu samo Bijeljinci istrčali trku koja je imala i međunarodni karakter, među 800 učesnika trke svih uzrasta bilo je i onih koji su u Semberiju stigli iz drugih krajeva Srpske i BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Druga trka deda mrazeva imala je humanitarni karakter jer će novac od kotizacije za učešće biti iskorišćen za kupovinu novogodišnjih paketića djeci iz socijalno ugroženih kategorija. Pojedinačne prijave za trku koštale su 10 maraka, a grupne, odnosno porodične 20 KM bez obzira na broj članova porodice. Organizatori očekuju da će na ovaj način biti obezbijeđeno više od 1.000 novogodišnjih paketića.

Trka deda mrazeva imala je i sportski karakter, pa je ovaj događaj bio dobra prilika i za one koji su uprkos kiši koja je padala imali priliku da pokažu svoje atletsko srce na stazi. Za potrebe održavanja trke za saobraćaj su bile zatvorene tri glavne gradske ulice.