Vernici koji vreme računaju po gregorijanskom kalendaru danas obeležavanju Badnje veče. Anamaria Nađ, nastavnica geografije u OŠ Adi Endre u Tordi govorila je o simbolima i praznicima pre i posle Božića.

Hrišćanske crkve koje vreme računaju po gregorijanskom kalendaru slave Božić 25.decembra, dan kada je po predanju rođen Isus Hristos. Prema Bibliji, Isus Hristos je Sin Božji, kojeg je rodila devica Marija, bezgrešnim začećem putem Svetog duha, u gradu Vitlejemu. Posetili smo OŠ Adi Endre u Tordi gde je o simboloma Božića govorila Anamaria Nađ, nastavnica geografije.

Anamaria Nađ je istakla i da katolici imaju puno praznika koji su vezani za Božić. Neki se obeležavaju pre a neki posle Božića a ovom prilikom je govorila o najvažnijem, u pitanju je Badnji dan.

Praznici posle Božića su Sveti Stevan, Sveti Jovan i sitni sveci.

Osim Rimokatoličke crkve, zapadnih crkava i hrišćanskih crkava istočnog obreda, Božić slave i pravoslavne koje su krajem prošlog veka prešle na Gregorijanski kalendar. Božićno slavlje traje nekoliko dana, kod rimokatolika, sve do praznika Sveta tri kralja, 6. januara.