Predstavljen program “SRBIJA 2025”

0
118

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić predstavili su u subotu, 28.decembra program “SRBIJA 2025”, koji sadrži plan investicionih projekata za dalji razvoj Srbije u narednih pet godina.

Predsednik Vučić je  naglasio da su očuvanje mira i stabilnosti u regionu preduslov ispunjenja nacionalnog investicionog plana. On je rekao da su od 2014. godine sprovedene teške reforme, ali da su bile lekovite i da građani Srbije zaslužuju najveći aplauz. Predsednik je rekao da je program SRBIJA 2025 vredan ukupno četrnaest milijardi evra, što je otprilike još jedan dodatan budžet Srbije, i najavio da će u okviru programa više od pet milijardi evra biti uloženo u putnu infrastrukturu.

Predsednik Vučić je rekao da će za tri godine biti završen Moravski koridor, a jedan od važnijih projekata je i deonica “Vožd Karađorđe” za šta je već obezbeđen novac. On je istakao i  da će za ulaganja u vodni saobraćaj biti ozbezbeđeno dve stotine sedamdeset četiri milona evra, a za ulaganje u infrastrukturu u oblasti turizma biće izdvojeno dve stotine miliona evra.

Predsednik Vučić je dodao da ako sprovedemo sve reforme, naš plan i projekcija je da će na kraju 2025. godine prosečna plata u Srbiji iznositi devet stotina evra, a prosečna penzija između četiri stotine trideset i četiri stotine četrdeset evra i to je ono što za kratko vreme možemo i moramo da uradimo. On je istakao da je najvažnija borba za mlade, borba za život i dodao da će biti izdvojeno pet stotina miliona evra u cilju podsticanja mladih ljudi da ostanu u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here