Akademik Dušan Teodorović o Agenciji za borbu protiv korupcije

0
211

Akademik Dušan Teodorović je rekao da Agencija za borbu protiv korupcije postoji samo pro forme, a čudno je i to što je na njenom čelu i čovek koji je bio član vladajuće stranke.

Iako brojna dokumenta nedvosmisleno pokazuju da je Branko Stefanović bio u poslovnoj vezi sa kompanijom GIM, Agencija za borbu protiv korupcije je saopštila da on nije ni vlasnik ni zakonski zastupnik, niti zaposlen po bilo kom osnovu u GIM-u, „kao i da nije bio angažovan u tom preduzeću na bilo koji način od njegovog osnivanja“. Kako komentariše saopštenje Agencije, pitali smo akademika Dušana Teodorovića.

Odluka Agencije za borbu protiv korupcije nema pravne posledice, niti može da utiče na rad drugih organa. Prema mišljenjima poznavalaca prilika u ovoj oblasti, Agencija za borbu protiv korupcije nije ni vodila neki postupak, već je „ispitivala uslove“ da se postupak povede. Zbog toga nema nikakve prepreke da javni tužilac, državna revizija, ministarstvo odbrane i drugi organi ispitaju druge aspekte ovog slučaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here