Tamara Gucunja o sistemu ravnomerne raspodele predmeta koje izvršitelji obrađuju

0
328

Javni izvršitelj Tamara Gucunja je izjavila da je radi sprečavanja koruptivne komponente pri naplati potraživanja uveden sistem ravnomerne raspodele predmeta koje izvršitelji obrađuju.

Predsednik opozicionog Pokreta za preokret Janko Veselinović je izjavio da u Srbiji postoji sprega između javnih preduzeća, stranački podobnih advokata i javnih izvršitelja u izrabljivanju  građana i pravnih lica. “Sistem je, kako je rekao, već dobro uhodan i u pitanju je ogroman novac.‚‚ Koliko su tačne ovakve i slične ocene političara, glasilo je pitanje na koje je odgovor dala javni izvršitelj Tamara Gucunja.

Krajem 2014. godine su usvojene izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju kojima je uveden princip ravnomerne raspodele komunalnih predmeta svim izvršiteljima na čijem području se nalazi sedište ili prebivalište dužnika. Ravnomerna raspodela komunalnih predmeta je proizvela određene posledice na razvoj izvršiteljske profesije, konkurenciju među izvršiteljima, ali i na samu stopu naplate potraživanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here