Predsednik Vučić u Davosu, prilika za Srbiju

0
76

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio posle otvaranja Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, da je to odlično mesto gde za kratko vreme može mnogo da se čuje, da se ostvare važni kontakti u korist Srbije.

Prema njegovim rečima za Srbiju je veoma važno da bude u Davosu i da bude dobro predstavljena. On je podsetio da je ovo šesta godina da se naša zemlja predstavlja na najvećem ekonomskom forumu u svetu, te da je Srbija zemlja koja ima najveće prisustvo iz celog regiona Jugoistočne Evrope. Zbog toga je zahvalan Klausu Švabu, osnivaču Foruma, koji je jedan od ljudi koji je podigao Davos i koji ima veliku ulogu u stvaranju ekonomskog ambijenta u celom svetu.

Vučić je naveo da je to veoma značajno zbog političkih kontakata u celom svetu, za poboljšanje pozicije Srbije i imidža zemlje u svetu, uz razgovore sa privrednicima, koje poziva da investiraju u našu zemlju.

On je dodao da sada imamo priliku da govorimo o investicionom ambijentu i da pozovemo ljude da nastave da investiraju u Srbiji, da prikažemo rezultate koje smo postigli i vidimo šta su sledeći potezi, jer ono što ovde čujemo, za nekoliko godina moramo da sprovedemo u delo.

Predsednik je dodao da će govoriti na dva važna panela, jednom ekonomskom i drugom čisto političkom, o Zapadnom Balkanu, gde će govoriti o tome kako vidi budućnost, Malom Šengenu, ekonomskoj saradnji i drugim problemima.

Vučić je primetio da je u više navrata, posle razgovora sa pojedinim privrednicima u Davosu, kasnije došlo do toga da se naprave neki poslovi. Predsednik je naglasio da će ove godine na Forumu dominirati zdravstvo i klimatske promene, te da zdravstvo postaje jedna od najvažnijih tema, jer je to oblast sa neodrživim ulaganjima, a minimalnim plaćanja, u kojoj predstoje novi izazovi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here