STK “Banat” savladao slovački “Vidranj”

0
159

Stonoteniseri “Banata” su u prvoj utakmici četvrtfinala Centralno-evropske lige ugostili slovačku ekipu “Vidranj”, koju su nakon četiri sata igre savladali rezultatom 6:4.

Stonoteniski klub “Banat” bio je domaćin prve četvrtfinalne utakmice Centralno- evropske lige u kojoj je u Kristalnoj dvorani ugostio ekipu “Vidranj” iz Slovačke. U ekipi “Banata” bili su Ilija Majstorović, Marko Petkov, Dimitrije Levajac, Marko Popović i Đorđe Borčić dok su ekipu Vidranja činili Samuel Novota, Peter Šereda i Zoltan Lelkeš. Po pravilima ovog takmičenja igra se 10 mečeva, a nakon 4 sata igre domaćini su slavili rezultatom 6:4. U prvom meču u dublu Majstorović i Petkov slavili su protiv Novote i Šereda rezultatom 3:2. Nakon toga Dimitrije Levajac savladao je Novotu rezultatom 3:2, a Marko Petkov slavio je protiv Lelkeša sa 3:1. U sledećem meču Šereda je pobedio Majstorovića sa  3:2, a Petkov je rezultat 0:2 preokrenuo u svoju korist i stigao do pobede rezultatom 3:2 protiv Novote. Levajac je potom poražen od Šereda sa 0:3, a Majstorović od Lelkeša 1:3. Do rezultata 5:3 za ekipu “Banata” došlo se pobedom mladog Marka Popovića nad Novotom rezultatom 3:1 nakon čega je Šereda savladao Petkova rezultatom 3:2. U poslednjem meču Levajac je pobedio Lelkeša  3:1 i time obezbedio pobedu svom klubu konačnim rezultatom 6:4. Nakon utakmice svoje viđenje odigranog meča izneo je stonoteniser “Banata” Marko Petkov, koji je rekao da je meč bio veoma težak i da će takav biti i revanš meč 18. februara..

Petkov je prokomentarisao i plasman stonoteniske reprezentacije Srbije na Olimpijske igre u Tokiju, za šta je zaslužan njegov klupski kolega Dimitrije Levajac.

Komentarišući meč odigran protiv slovačke ekipe trener “Banata” Dragan Klajić rekao je da je meč bio odličan i da je u pitanju neugodna ekipa i da nije bilo lako doći do pobede, kao i da se nada povoljnom rezultatu u revanšu i ulasku u polufinale Centralno-evropske lige.

I trener Klajić osvrnuo se na igru mladog Dimitrija Levajca i plasman na Olimpijadu. Mladi Dimitrije Levajac je na meču u Kristalnoj dvorani “Banatu“ doneo dve pobede dok je u jednom meču poražen.

Kada je u pitanju plasman na Olimpijske igre u Tokiju i pobeda nad sedamnaestim igračem sveta takav rezultat je priželjkivan ali neočekivan.

Dimitrija u narednom periodu očekuje Otvoreno prvenstvo Mađarske u februaru, nakon toga Evropsko prvenstvo za takmičare do 21 godine u Varaždinu, Svetsko prvenstvo u Koreji u martu, a nakon toga i Olimpijske igre u Tokiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here